Grupul Şcolar Silvic” Dr. Nicolae Rucăreanu ” este situat în partea de sud-est a Municipiului Braşov ,desfăsurându-şi activitatea în clădirea şcolii şi internatului din Aleea Minervei nr 11. Unitatea noastră de învăţământ (sub denumirea initiala de Şcoala Profesională nr. 13) s-a adaugat listei şcolilor braşovene incepând cu anul 1984.

Prin înfiinţarea primei clase de liceu cu profil silvic, din anul 1993 unitatea şcolară devine Grup Şcolar Forestier.

Institutia noastra de invatamant este singura scoala care ofera servicii educationale de specialitate din domeniul forestier pentru tinerii si adultii din municipiul Brasov, din judetul Brasov si din judetele limitrofe, recrutand elevi din intreaga regiune, elevi pentru care asiguram cazare in internatul scolii.

Domeniile de pregatire in care scolarizam sunt: silvicultura si prelucrarea lemnului, prin liceu tehnologic invatamant de zi si scoala postliceala pe calificarile de nivel 3: „Tehnician în silvicultură şi exploatări forestiere”, „Tehnician în prelucrarea lemnului”, Tehnician proiectant produse finite din lemn” şi nivel 3 avansat cu calificarea „Tehnician silvic”, domenii ce au o pondere de 100 % din învăţământul profesional şi tehnic la nivelul şcolii.

Bucurandu-ne de un corp profesoral in totalitate calificat , de o baza materiala moderna, si dezvoltand parteneriate viabile cu agenti economici, facultati de profil si cu alte institutii si organizatii de specialitate forestiera din tara, am ridicat prestigiul scolii, calitatea actului educational fiind materializata in procentele ridicate de realizare a planurilor de scolarizare si a celor de promovabilitate la examenele nationale de absolvire.

Adresa site-ului şcolii este: »